Een perfecte kamer voor een perfecte puber

0
358

Het renoveren van een kamer voor een tiener kan soms een uitdaging zijn. Het luistert heel nauw wat zij wel en niet mooi vinden en op deze leeftijd kan je die eigen wensen absoluut niet negeren. Tienerkamers bestaan uit van alles en nog wat, interesses en hobby's. Het is dus het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen functionaliteit en stijl. In deze blog vertel ik je hoe je zo’n renovatie aanpakt. Lees je mee?

De wensen zijn duidelijk

Ten eerste is het belangrijk om te luisteren naar de wensen en behoeften van je tiener. Vraag wat voor soort kamer ze willen en wat voor kleuren en stijlen ze leuk vinden. Dit geeft je een idee van wat je kunt verwachten en hoe je de kamer kunt inrichten. Je zou samen een mood-board kunnen maken en samen inkopen doen. Zo voelen ze zich ook echt betrokken.

Hoe ziet het plan eruit?

Vervolgens is het tijd om te plannen. Wat moet er precies gebeuren en in welke volgorde gaan we dat doen? Laat ook hierbij je tiener meehelpen. Dit is misschien niet het leukste onderdeel maar zo gaan zij hun eigen (nieuwe) kamer des te meer waarderen. Opruimen, poetsen en verven. Dan de meubels in elkaar en plaatsen en vervolgens de decoratie. Dat is een simpele volgorde en heel globaal natuurlijk, maar daarin kan je jouw eigen details plaatsen.

Weg met dat kinderlijke gedoe

Veel uit de kinderkamer zal moeten wijken voor de spullen voor de tienerkamer. Zo kan het zijn dat het eenpersoonsbed de deur uit moet en er een groter exemplaar voor in de plaats komt. Zoek een mooi 2 persoons dekbedovertrek uit. Of een speciaal tiener dekbedovertrek met daarop een toffe print. Hoe je het bed opmaakt, doet veel voor de kamer als geheel omdat dit heel erg in het zicht springt.

Vergeet ook geen ruimte voor boeken en een bureau. Dit was eerder misschien niet zo nodig maar nu moet er ook een plek zijn waar je puber in alle rust zijn of haar huiswerk kan maken.

De finishing touch

Het leukste bewaren we voor het laatst. Voeg accessoires toe zoals kussens en kleedjes, maar ook prullaria en posters om de kamer persoonlijk te maken. Laat je tiener helpen bij het uitkiezen van de accessoires om ervoor te zorgen dat ze zich thuis voelen in de kamer. Waarschijnlijk willen ze dat ook graag, omdat dit voor veel mensen het leukste deel is van een renovatie: het eigen maken.

Vorig artikelwat is een goede zonnebril?
Volgend artikelWat te doen als je niet welke sport je wilt doen