Ga je investeren of sparen?

0
615

Als student leef je vaak van maand tot maand maar zodra je een meer stabiel en modaal inkomen hebt, zul je misschien ineens niet te veel maand aan het einde van je geld hebben. Wanneer je wat extra geld hebt, kun je dit gebruiken om te sparen of om te investeren. In deze blog vertel ik hier meer over. Lees je mee?

Geld in de hand of op de bank

Het is natuurlijk heel fijn om genoeg geld te hebben zodat je altijd iets achter de hand hebt. Maar vergeet niet dat het ook fijn is om geld in de hand te hebben, wat je op ieder moment uit kunt geven als het zo uitkomt. Wanneer je geld apart zet, in een investering of een spaarrekening, bedenk je dan goed of je het zo weer kan pakken of dat je aan bepaalde restricties vastzit.

Wat extra’s achter de hand

Doordat je wat extra's achter de hand hebt, kom je niet snel voor vervelende financiële verrassingen te staan. Als dan toch ineens de vaatwasser kapotgaat, kun je de reparatie makkelijk betalen en zit je niet ineens weken zonder vaatwasser. Het zijn niet de leukste uitgaven, maar ze zorgen er wel voor dat het leven een stuk relaxter wordt. Je hoeft je immers niet steeds zorgen te maken over het feit of er wel of niet genoeg geld is.

Het nieuwe sparen

Sparen is van alle tijden. Vroeger bewaarden we ons geld in het matras of ergens anders in huis. Vervolgens brachten we het onder bij de bank en nu is er een nog nieuwere manier om met je geld om te gaan. Je kan het namelijk ook investeren. Zo kun je je ripple kopen bijvoorbeeld. Bedenk je wel dat investeren iets anders is dan sparen. Door je geld te investeren, kan het meer worden maar ook minder.

Een goed voorbereid mens telt voor twee

Het is daarom belangrijk dat je je heel goed voorbereidt voordat je besluit om te investeren in bijvoorbeeld een cryptomunt zoals litecoin. Op die manier weet je waar je op moet letten, en kun je daar het meeste plezier uithalen en de minste stress. Daarnaast is het sowieso belangrijk om kennis te hebben als het om je geld gaat. Ook als je het op een gewone spaarrekening zet. De details zijn nu eenmaal belangrijk. Ben je opzoek naar meer informatie als het om investeringen gaat? Overleg dan met een professional en lees je in op de websites van de bedrijven waar je in wilt investeren.

Vorig artikelwaarom salpen dementerenden zoveel?
Volgend artikelKies voor stijlvol linnen en stof binnen de woning